nlc.hu
Aktuális

Tóth Tímea drámája

Tizenkét naposan hunyt el a válogatott kézilabdás, Tóth Tímea kisfia: „Meg kellett hoznunk életünk legfájóbb döntését, hogy elengedjük”

A sportoló és férje bízik abban, hogy a sok rossz után a sors megajándékozza őket egy egészséges gyermekkel, és teljessé válhat az életük.

Tóth Tímea, 150-szörös válogatott kézilabdás 25 hetes terhesen hozta világra kisfiát, aki mindössze 12 napot volt életben. Nem sokkal később újabb csapás érte: az egyik mellében rosszindulatú daganatot találtak. Amputálni kellett.

Tóth Tímea,

Gyermeke elvesztése után a rákkal is megküzdött Tóth Tímea – Forrás: #nofilter – Nők filter nélkül Köböl Anitával c. műsor / YouTube – videó

Derült égből villámcspásként jött ez a betegség, nem gondoltam volna, hogy valaha rákos leszek. De ezt valamiért kaptam, meg kellett vele küzdenem. (…) Annak örülök, hogy még a kemó előtt sikerült petesejteket levenni” – mesélte Tóth Tímea a Spirit FM-en is hallható #nofilter – Nők filter nélkül Köböl Anitával műsorában.

A sportoló biztos abban, hogy elvesztett kisfia miatti fájdalom miatt alakult ki nála a daganat. Pedig sokféle segítséget igénybe vett, és úgy érezte, hogy feldolgozta a traumát. “Azt nem emésztettem volna meg, ha nem foghattam volna a kezemben, de az a 12 nap maga a csoda volt. Minden pillanatot csodaként tudtunk megélni, amíg velünk volt. (…) Meg kellett hoznunk életünk legfájóbb döntését, hogy elengedjük. (…) Szerintem a mi szeretetünk tartotta életben. Végül kimondtuk az orvosoknak, hogy nem szeretnénk, ha még egyszer újraélesztenénk, mert láttuk, hogy csak a gépek tartják életben, úgy éreztük, hogy a kis lelke már nincs velünk” – mondta könnyeivel küszködve a sportoló, aki most újabb lombikprogramra készül. Férjével együtt úgy érzi, elhunyt kisfiuk küldeni fogja a kistestvért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top