nlc.hu
Aktuális

Nyílt levél az én csodálatos gyermekemnek

Nyílt levél az én csodálatos gyermekemnek: kíváncsian várom, hogy milyen felnőtt lesz belőled

Egy anya leírta egy szem gyermekének, hogy milyen fantasztikus embernek gondolja, és hogy nem szabad hagynia, hogy a világ megingassa majd a saját magába vetett hitében. És mennyire igaza van!

Drága gyermekem!

Ezt a levelet azért írom, hogy emlékeztesselek arra, milyen csodálatos vagy, és hogy elmondjam, hogy bármi történjék is, ne hagyd, hogy halványuljon ez a gyermeki ragyogásod. Ezt nemcsak mint anyukád mondom, hanem azért is, mert ahogy a mi életünkbe fényt hoztál, úgy viszel majd örömet mások életébe is a jövőben, ha felnőttél. Minden, amivel küzdöttél eddig életed pár éve alatt, húsbavágóan az én küzdelmeim is lettek, miközben mindaz a csoda, amit eddig elértél, több örömet szerzett nekem, mint amit valaha is el tudtam volna képzelni.

Amikor a szemedbe nézek, akkor reményt látok, hogy van esély egy olyan jobb világra, amelyben mindannyiunknak élni kellene.

Egy olyan világot látok benned, amely tele van kedvességgel, legyen szó egy mosolyról, egy egyszerű gesztusról vagy csak arról, hogy jelen vagy. Ezt hozod el a környezetednek, egy olyan világot, amely tele van együttérzéssel a sebezhető, gyenge, fiatal vagy épp idős emberek felé. Úgy tűnik, különleges érzékenységgel rendelkezel mások szükségletei iránt, és a legjobb és leggyengédebb módon segítesz másoknak.

Anya és lánya a kanapén

Nyílt levél a gyerekemnek (Kép: Getty Images)

Nagyra becsülöm benned, hogy úgy tudod értékelni az egyszerű dolgokat és rátalálsz az örömteli pillanatokra a mindennapi eseményekben, amelyeket mi, többiek természetesnek veszünk. A létezéseddel segítesz abban nekünk, a szüleidnek, hogy sokkal jobban értékeljük az életet annak minden pompájában. Kimondod azt, amit gondolsz, még akkor is, ha a világ nem mindig kész meghallani, és nagyszerű érzéked van ahhoz, hogy kiválaszd, milyen ügyért érdemes kiállni.

Ez néha bajba sodorhat téged, de a világnak szüksége van álmodozókra, alkotókra, feltalálókra, felfedezőkre, és benned mindezekből bőven akad.

Nincs még egy olyan ember, mint te, drága gyermekem, és nem is lesz soha. Minden megvan benned, ami elvisz oda, ahová menni akarsz, és az leszel, ami lenni akarsz. Élvezd, hogy gyerek vagy, még akkor is, ha néha azt kívánod, bárcsak felnőtt lennél. Hidd el, nagyon sok felnőtt van, aki a fél karját adná azért, hogy kapjon egy második esélyt a gyermekkorára. Ez egy különleges időszak az új tapasztalatokra, az új tudás befogadására, arra, hogy megtanuld kihozni magadból a legjobbat, és arra is, hogy egyszerűen csak jól érezd magad és szórakozz. Ne feledkezz meg a szórakozásról, mert abból születnek a legszebb emlékek, melyek átsegíthetnek a későbbi nehéz időszakokon.

A fantáziád a legnagyobb ajándék. Soha ne veszítsd el a csodálatos képzelőerődet, gyönyörű gyermekem, még akkor sem, ha mások esetleg kigúnyolnak. Nem látják a fejedben kibontakozó csodákat és varázslatokat, és nem látják azokat a helyeket, ahová kalandjaid visznek. Az érzékenységed miatt másoknál jobban tudatában vagy mindannak, ami jó, de annak is, ami nincs egészen rendben a mai világban. Tudom, hogy néhány történésnek nincs értelme számodra. Nekem sincs értelme. Nem érdemes sokat rágódni rajta, helyette inkább keresd mindazt, ami jó a világban, másokban és legfőképpen önmagadban, és minden más magától megoldódik. Tudd, hogy itt vagyok neked, mindig szeretni és támogatni foglak, miközben kibontakozik az egyéniséged. Kíváncsian várom, hogy milyen felnőtt lesz belőled, remélem, jókat fogunk majd beszélgetni akkor is.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top