nlc.hu
Aktuális

Érdekházasságot kötött főbérlőjével, csalással vádolják

Rávette idős főbérlőjét a házasságra az örökség reményében, csalással vádolják

A 47 éves férfit egyrendbeli csalás bűntett kísérlete, valamint egy rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Az erzsébetvárosi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint egy idős asszony betegségét és érzelmeit kihasználva szerezte meg örökségét. Az illető még 2018 nyarán költözött be albérlőként a nő lakásába, és azt ígérte, a szobáért cserébe lakásfelújítási munkálatokat vállal.

A férfi bókolással, hamis érzelmek kimutatásával közeli kapcsolatot alakított ki főbérlőjével, akivel végül néhány hónap múlva, 2018 augusztusában sikerült házasságot kötnie. Két hónappal később a férfi rábírta feleségét arra is, hogy az erzsébetvárosi lakását ajándékozza neki.

Idős pár táncol

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

Miután az idős hölgy elhunyt, a férfi egy vidéki ingatlant, valamint nyolcmillió forintot is örökölt, a fővárosi lakás kapcsán megkötött ajándékozási szerződést viszont később érvénytelennek nyilvánították, mivel a nő gondnokság alatt állt, olvasható a rendőrség közleményében. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top