nlc.hu
Aktuális

Érdekházasságra készültek, rajtaütöttek a rendőrök

Az esküvőn csaptak le a rendőrök az ifjú párra, meghiúsult a házasság

Az idegenrendészet illegális migráció elleni bevetési egysége nem kapott meghívót, mégis megjelent a vágsellyei esküvőn és elfogta az érdekházasságra készülő ifjú párt.
Esküvőn akcióba lépő rendőrök

A bravúros akciót lebonyolító szlovák hatóság szerint egy 54 éves törtök származású osztrák férfi, S. Y. vett rá egy 18 éves szlovákiai lányt Szelőcén, hogy 3 ezer euróért cserébe feleségül menjen egy 28 éves török férfihez, E. K.-hoz. A közvetítésért S. Y. természetesen jutalmat is kapott.

A jegyesek a vágsellyei városi hivatal dísztermében készültek arra, hogy kimondják az igent, amikor az idegenrendészet munkatársai megjelentek a helyszínen és gyorsan meg is akadályozták a házasságkötést.

Ahogy azt a parameter.sk írja, a fiatal török férfi számára ez már a harmadik házasságkötés lett volna, amit S. Y. szervezett, azonban az előző kettő is meghiúsult. Az első érdekházasságra még tavaly októberben került volna sor, de végül nem kelt egybe a pár.

A második esetben egy várandós nőt próbáltak érdekházasságra kényszeríteni: a nőt kétéves lányával fogva tartották egy családi házban, és  megfenyegették, hogy addig nem engedik el, amíg bele nem egyezik a házasságba. Az anyának végül sikerült megszöknie és segítséget kérnie. 

A vőlegényt egy menekülttáborba szállították, a rendőrség kíséretében pedig hamarosan kénytelen lesz elhagyni az országot. A házasságra igent mondó menyasszonyokat és a közvetítőt érdekházasság formájában történő embercsempészettel gyanúsítják, amiért 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket. Azokat, akik a terhes nőt akarták rávenni a házasságkötésre, emberkereskedelemmel gyanúsítják, amiért 12 éves szabadságvesztést is kaphatnak.

Fotó: Facebook videó pillanatkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top