nlc.hu
Aktuális

30 tanár, köztük a Fazekas pedagógusai is figyelmeztetést kaptak

Az ország legjobb gimnáziumának 14 tanára is figyelmeztetést kapott a polgári engedetlenség miatt

Összesen 30 tanárt figyelmeztettek csütörtökön. Több fazekasos tanár is közzétette Facebookon a figyelmeztető levelet, amelyet a polgári engedetlenség miatt kaptak.
A tanárok, diákok és szülõk részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevõi a Szabad sajtó úton 2022. november 18-án

A polgári engedetlenség miatt 30 tanárt figyelmeztettek a tankerület kérésére az iskolaigazgatók csütörtökön. A tanárok közül 14-en a 8. kerületi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban dolgoznak, ezt az intézményt az ország egyik legjobb gimnáziumaként tartják számon – írja a 444.

Több fazekasos tanár is közzétette Facebookon a figyelmeztető levelet, amelyen azt írja az igazgató, hogy „ön több alkalommal jogosulatlanul nem vette fel a munkát”, és arra figyelmezteti, hogy ha újra megtagadja a munka felvételét, akkor rendkívüli felmentéssel elbocsáthatják.

Szerdán nyolc budapesti tanárt rendkívüli felmondással kirúgtak, mert korábban részt vettek a polgári engedetlenségben, az elbocsátásokra reagálva szerdán tüntetést szerveztek a Belügyminisztérium elé.

Budapesti és szegedi pedagógusok csütörtöktől határozatlan ideig tartó munkabeszüntetésbe kezdenek, a Tanítanék Mozgalom pedig szombatra hirdetett tüntetést.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top