nlc.hu
Aktuális

Horrorfilmbe illően fest a Péterfy-kórház

Omladozó vakolat és kosz – horrorfilmbe illően fest a Péterfy utcai kórház egyik osztálya

Egy felhasználó TikTokon osztott meg döbbenetes képsorokat a kórházi fül-orr-gégészet állapotáról.
A Péterfy kórház egyik bejárata.

A Péterfy utcai kórházról készített egy videót egy TikTok felhasználó, amit aztán posztolt is a közösségi oldalra. Ahogy az a felvételen is látható, az épület rendkívül rossz állapotban van: nemcsak hogy régi és korszerűtlen a berendezés, de hibás is. Helyenként mállik a vakolat, a padló repedt, a folyosó pedig koszos.

„Tizenkét év Fidesz kormányzás eredménye” – írta az állapotokról a felvétel készítője.

Az rtl.hu megkereste a kórházat, akik Dr. Sásdi Antal főigazgatóval egyeztetve közleményben reagáltak a videóra.

„Az utcáról megközelíthető fül-orr-gégészeti járóbeteg-rendelés a központi finanszírozással teljes egészében felújított szakrendelő területén történik. A fül-orr-gégészetre vezető, a videóban szereplő alagsori folyosó egy mindössze 15 méteres szakasz, amely kizárólag a kórház belső udvaráról közelíthető meg, az utcáról nem, és a betegek nagy részének nincs is ellátási igénye ott. Az említett rövid szakasz a kórtermekhez vezet, melyek teljes egészében megújultak tavaly. Az érintett alagsori területen heteken belül festés és ajtócsere történik meg, a kapcsolódó felmérés már zajlik. A Péterfy Kórházban a múlt évben állami forrásból megújult a teljes járóbeteg-rendelő, és a fekvőbeteg részen a folyosók és a kórtermek túlnyomó része, ami a két belgyógyászatot, az urológiai, a sebészeti, az intenzív osztályt, a fül-orr-gégészetet és a labort is magában foglalta” – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top