nlc.hu
Aktuális

Leváltották a Péterfy Sándor utcai kórház menedzsmentjét

Leváltották a Péterfy Sándor utcai kórház teljes menedzsmentjét, új vezetőket neveznek ki

Egy rendkívüli értekezleten jelentették be a változásokat.

Az Országos Kórházi Főigazgató egy hétfői rendkívüli értekezleten jelentette be a Péterfy Sándor utcai kórházban, hogy az intézmény mindhárom igazgatójának megbízatását visszavonták. Történt ez azután, hogy a hétvégén saját kérésére visszavonták a márciusban kinevezett főigazgató, Tóth László vezetői megbízását, írja a Népszava.

A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet főbejárata

A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet főbejárata a VII. kerület, Péterfy Sándor u. 8-20-ban. (Fotó: MTVA/Róka László)

A lap értesülései szerint a távozók pótlására az irányító intézményből, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) menedzsmentjéből neveznek ki hat hónapra vezetőket, ezt követően megpályáztatják az állást. Az intézmény új orvos-igazgatója Kökény Zoltán lesz. 

Mint arról mi is írtunk, a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosai elfogadhatatlannak tartották az új főigazgató, Tóth László vezetési stílusát, amiről az Országos Kórházi Főigazgatót is értesítették. Hiába jelezték a főigazgatónak a műtőblokk helyiségeinek hibáit is, az ügyben semmi sem történt, sőt, egy másik emeleten lévő tartalék műtő már zajló felújítását is leállították, és gyakorlatilag az intézmény kénytelen volt felfüggeszteni az urológiai és sebészeti műtéteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top