Aktuális

Mégsem mondanak fel a Péterfy sebészei

Az elégtelen finanszírozás miatt egyre kritikusabbá váló szakember- és eszközhiány miatt fontolgatták a tömeges felmondást, de most úgy tűnik, megegyezhetnek a kormánnyal.

Egyelőre elállnak az október elsejére tervezett tömeges felmondástól a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei – írja a 444.hu.

Mentők érkeznek egy beteggel a Péterfy baleseti központjába (Fotó: MTI Fotó / Szigetvári Zsolt)

Korábban a Népszava írt róla, hogy több főorvos, osztályvezető, szakorvos, rezidens és szakorvosjelölt is felmondási szándéknyilatkozatot írt alá, mert úgy érezték, az elégtelen finanszírozás miatt annyira kritikussá vált a szakember- és eszközhiány, hogy az már komolyan veszélyezteti a betegek ellátását.

A lap szerint még kedd reggel is parázs viták folytak a kórházban arról, hogy mi a helyes lépés, de végül úgy döntöttek, elállnak a felmondástól. Mint kedden kiadott közleményükben írták, a kormánytól ígéretet kaptak, hogy a választások után döntenek a Magyar Traumatológus Társaság (MTT) és az Emmi által közösen készített tervezetről, és szeptember 1-ig visszamenőleg korrigálják a finanszírozást. Az orvosok október 31-ig adtak haladékot az intézkedések vérehajtására.

Mint írják, akciójuk „minden szempontból független bárminemű politikai törekvéstől”, kizárólag a magas szintű betegellátás biztonságát tartják szem előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top