nlc.hu
Aktuális

Tragikus ellátás a Péterfy Sándor utcai kórházban

Válság a Péterfy Sándor utcai kórházban: sorra álltak le a műtők

Az intézmény kénytelen volt felfüggeszteni az urológiai és sebészeti műtéteket.

A Népszava néhány arról ír, hogy a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara elfogadhatatlannak tartja az új főigazgató, Tóth László vezetési stílusát, amiről az Országos Kórházi Főigazgatót is értesítették. A lap forrásai szerint az új vezető úgy fogalmazott egy értekezleten, hogy „az orvosok fehérgalléros-bűnözők”, valamint “agresszív fellépésével rendre megfélemlítette vezetőtársait”. Hiába jelezték a főigazgatónak a műtőblokk helyiségeinek hibáit, az ügyben semmi sem történt, sőt, egy másik emeleten lévő tartalék műtő már zajló felújítását is leállították. A múlt hét keddtől gyakorlatilag az intézmény kénytelen volt felfüggeszteni az urológiai és sebészeti műtéteket.

A műtőblokk több helyiségében március óta nem működött a klímaberendezés, így a betegeket 38 fokban kellett volna operálni. Ezt a szakdolgozók sem vállalták, ilyen hőségben nemcsak az operatőrök koncentrációs képessége romlik, de nő a szövődmények, a sebfertőzés kockázata is.

A nőgyógyászati műtők pedig csőtörés miatt váltak használhatatlanná. Így a Péterfyben a múlt héten gyakorlatilag csak a szemészeti és az orr-fül-gégészeti műtétes beavatkozásokra, valamint a császármetszésekre kerülhetett sor

A lap szerint a hétvégére már a mentőszolgálat is fölkészült arra az eshetőségre, ha az ellátás összeomlik az intézményben, és az ott ellátandó betegeket máshová kell vinniük. Erre azonban végül nem került sor.

A kórház főigazgatója, Tóth László beadta felmondását, az indokát, illetve az utód személyét sűrű homály fedi. 

péterfy sándor utcai kórház bejárata

A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet főbejárata a VII. kerület, Péterfy Sándor u. 8-20-ban.
MTVA/Bizományosi: Róka László

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top