nlc.hu
Aktuális

Túszejtés Drezdában

Túszejtés Drezdában: plázában barikádozta el magát egy fegyveres férfi – frissítve!

Túszokat ejtett egy fegyveres férfi Drezdában. Később a rendőrség ártalmatlanította a férfit, a túszok nem sérültek meg.

Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt – közölte a helyi rendőrség.

Az Altmarkt Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet „átláthatatlansága” miatt egyelőre nem derült ki, hány embert ejtettek túszul. A bevásárlóközpontot azonnal kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták. A rendőrség közlése szerint a belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták.

A kordonokkal elzárt Altmarkt Galerie nevű bevásárlóközpont Drezdában 2022. december 10-én

A kordonokkal elzárt Altmarkt Galerie nevű bevásárlóközpont Drezdában 2022. december 10-én (Fotó: Jörg Schurig / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)

A német Bild bulvárlap azt írja, hogy egy 40 éves férfi szombat reggel megölte a 70 éves édesanyját Drezda Prohlis nevű városrészében. Ezután berontott a Radio Dresden rádióállomásra, ahol pisztollyal lövöldözött.

Később az egy kilométerre lévő Altmarkt Galerie nevű bevásárlóközpontba menekült, ahol elbarikádozta magát a DM drogériában, és az eddigi információk szerint túszokat ejtett.

Frissítés 13.10-kor:

A férfi két túszt ejtett, egy nőt és egy gyereket. Nagyjából 12.30 körül a rendőrség különleges egységei berontottak a drogériába, és ártalmatlanították a túszejtőt. A nő és a gyerek nem sérült meg az akció során, az emberrabló azonban igen – közölte Thomas Geithner rendőrségi szóvivő.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top