nlc.hu
Aktuális

Emberrablással verte át a családja a pénz miatt

Elbulizta a pénzét a nyaraláson – emberrablást színlelt, hogy küldjön még a családja

Folytatni akarta a partizást Thaiföldön, de egy vasa sem volt.
álemberrablás

Pattayán nyaralt már egy ideje a 48 éves Ian Robbie Day. Az angliai Portsmouthban élő férfi többször is meghosszabbította a vakációját, mert olyan jól érezte magát, ám egyszer csak azzal szembesült, hogy minden pénze elfogyott. Ugyan kérte a családját, hogy küldjenek még neki, de az otthoniak már nem voltak hajlandóak pénzelni Day thaiföldi féktelen bulizását. Az angol férfi ekkor cselhez folyamodott: megpróbálta elhitetni a családjával, hogy elrabolták – így akart kicsikarni pénzt az otthoniaktól.

Meggyőzte két barátját, hogy üssék arcon, ők pedig adják ki magukat emberrablóknak és követeljenek váltságdíjat Day családjától. A brit férfi még fotókat is küldött a sérüléseiről, illetve olyan felvételeket, mintha agyba-főbe vernék a fogvatartói.  A családja videócseten láthatta is a símaszkos „emberrablókat”.

Day azonban azzal nem számolt, hogy az érte aggódó otthoniak felveszik a kapcsolatot a brit rendőrséggel. A brit hatóság ráadásul értesítette az Interpolt, ők pedig a thai rendőrséget, akik végül felkutatták az angol férfit.

Amikor a rendőrség rátalált Day-re, éppen egy kétnapos drogos-ivós buli kellős közepén volt három másik külföldivel. Valamennyi bulizót letartóztatták jogosulatlan lőfegyver-, és lőszerbirtoklás, kábítószer-birtoklás, illetve lejárt vízum miatt. Mindegyiküket kitoloncolja a thai hatóság.

(via)

Kiemelt fotó forrása: Bangkok Post / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top