nlc.hu
Aktuális

Rendőrség: nem történt túszejtés a budai gimiben

Rendőrség: nem történt túszejtés a budai gimnáziumban

A 18 éves fiút a rendőrség személyi szabadság megsértése miatt hallgatta ki.
Rendőr bilinccsel az övén

Ellentétben a tegnap este megjelent hírekkel, nem történt ámokfutás abban a budai gimnáziumban, ahova 2024. február 1-jén hívták ki a XII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársait. Bár a hírek arról szóltak, hogy az iskola egy végzős diákja túszul ejtette két tanárát és az igazgatóját is, akiket azzal fenyegetett, hogy lelövi őket, a rendelkezésre álló adatok szerint a 18 éves fiú a tanári szobából néhány percen keresztül nem engedte ki az iskola egyik pedagógusát.

A police.hu-ra felkerült közleményből kiderült, hogy a fiú azt kifogásolta, hogy szerinte a tanár a telefonjával a hozzájárulása és a beleegyezése nélkül rögzítette a beszélgetésüket. A rendőrségi közlemény szerint a kamaszt személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, mely során a fiú beismerte a tettét.

„Az eset összes körülményének feltárása a folyamatban lévő büntetőeljárás feladata, a gyanúsított szabadlábon védekezhet” – írta még a police.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top