nlc.hu
Aktuális

Zircen 7 cm-es hó esett

Beköszöntött a tél: Zircen 7 centiméter hó esett, a Kékestetőn már 21 centi

A jövő héten a hegyekben akár 8-10 centiméter hó is hullhat.

Az Országos Meteorológia Szolgálat szerint már szombaton megérkezett a mediterrán ciklonnal érkező hideg légtömeg a Kárpát-medence fölé. A hideg levegő a hét elején velünk marad, jellemzőek lesznek az éjszakai fagyok, a jövő hét második felében pedig változékony lesz az időjárás.

7 cm-es hó Zircen

(Fotó: Getty images/Tim Robberts)

A síkvidékeken, Északkeleten és az Észak-Alföldön 6 centiméter vastagságú, könnyen elolvadó hólepel, míg a hegyekben akár 8-10 centiméter is hullhat. Az Időkép Facebook bejegyzése szerint Zircről már 7 cm-es havat jelentettek.

A Bakonyban és Bodrogközben akár viharos széllökésekre is lehet számítani, a délelőtti órákban a Dunántúlon, illetve északkeleten (Észak-Alföld, Zemplén) a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70-75 km/h-t, de a déli óráktól kezdve a szél veszíthet az erejéből. Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, késő estére -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

A Metfigyelő azt írja, az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn már 21 cm vastag a hóréteg, hajnalban itt mínusz négy fokos volt a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top