nlc.hu
Aktuális

A világ leggazdagabb embere

Trónfosztás: Már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere

A legfrissebb összesítés szerint a Twitter új tulajdonosa már nem büszkélkedhet a világ leggazdagabb embere címmel.
Elon Musk

Elon Musk, a dél-afrikai származású amerikai milliárdos és a Twitter új tulajdonosa sorra kapja a rossz híreket. Legutóbb például azért került a címlapokra, mert állatkínzás gyanúja miatt vizsgálat indult az agyimplantátumokat gyártó cége ellen.

A világ új leggazdagabb embere az LVMH cégcsoportot, a Louis Vuitton anyavállalatát vezető, francia állampolgárságú Bernard Arnault a Bloomberg és a Forbes szerdai összesítése szerint.

A Bloomberg szerint Musk 2021 után el is veszítette ezt a „címet”. A hírügynökség úgy tudja, hogy a SpaceX űrkutatási magánvállalat alapítójának vagyona több mint százmilliárd dollárral 163,6 milliárd dollárra csökkent január óta, miközben az LVMH elnök-vezérigazgatójaként Bernard Arnault vagyona 170,8 milliárd dollárra rúg. Az LVMH cégcsoporthoz olyan luxusmárkák tartoznak, mint a Dior, a Louis Vuitton, illetve a Moët & Chandon pezsgőmárka.

Arnault a Forbes című üzleti magazin listáján is megelőzi Muskot. A Forbes becslései szerint a francia üzletember 188,6 milliárd dolláros, míg amerikai társa 176,8 milliárd dolláros vagyon birtokosa. Ezek a becslések leggyakrabban nyilvánosan is hozzáférhető adatokon – részvények, ingatlanok, műtárgyak és más luxuscikkek – alapszanak, pontosságukat épp ezért sokan kétségbe vonják.

A Bloomberg szerint egyebek között a Twitter felvásárlása és a Tesla-részvények több mint ötvenszázalékos esése áll az 51 éves Musk trónfosztása mögött. Az üzletember október végén 44 milliárd dollárt fizetett a Twitterért.

Forrás: MTI/nlc, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top