nlc.hu
Aktuális

Fordulat a társait erőszakkal vádoló rendőrnő ügyében

Kényszergyógykezelésre ítélték a rendőrnőt, aki erőszakkal vádolta társait

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsának döntése alapján Zsiga Katalinnak az ünnepek után be kell mennie az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

Zsiga Katalin a döntést igazságtalannak tartja, és úgy érzi, hogy a hatóságok célja a kényszergyógyintézkedéssel az, hogy beszámíthatatlannak nyilvánítsák őt, és ne kelljen a feljelentésével foglalkozniuk. A volt rendőrnő esetének nagy volt a visszhangja, amikor egy éve híre ment, hogy két kollégája elkábította, megerőszakolta és le is videózta őt egy panzióban, ráadásul elmondása szerint a szüzességét is az erőszaktevők vették el. A videóról úgy értesült, hogy egy kolléganője tájékoztatta arról, hogy megosztották azt egy Viber-csoportban. Zsiga Katalin a parancsnokának jelezte a történteket. Az ügyből az lett, hogy be akarták vitetni egy pszichiátriára – derül ki a Blikk cikkéből.

Rendőrség

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Ez végül nem történt meg, ráadásul berendelték szolgálatra, amin mélyen felháborodott, ugyanis a társait az ügy kivizsgálásának idejére nem függesztették fel, és az egyik elkövető megfenyegette, ezért félt újra találkozni vele. Zsiga Katalin végül feljelentést tett az ügyben, amit aztán a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen meglepő gyorsasággal meg is szüntetett azzal az indoklással, hogy nem történt bűncselekmény.

A nyomozás során én és az ügyvédem is több alkalommal indítványoztuk, hogy tárják elénk az elkövetők telefonjáról lefoglalt dolgokat, köztük a Viber-csoportban történt csevegéseket, de ennek nem tettek eleget. Mivel a feljelentésem miatt elrendelt nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették, pótmagánvádlóként újra megtettem azt, és az jelenleg a Kúriánál van a hatáskör és az illetékesség elbírálása miatt

–  mondja Zsiga Katalin, akinek május 10-én megszüntették a munkaviszonyát, valamint hamis vád miatt eljárást indítottak ellene, továbbá be kell vonulnia az IMEI-be. A családtagjai további eljárásokat fognak indítani az érdekében, és kérni fogják a lementett csevegések megismerését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top