nlc.hu
Aktuális

Egy hivatalos közlemény szerint nem erőszakolták meg kollégái a rendőrnőt

Nem erőszakolták meg kollégái a rendőrnőt, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség

Az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették.

Kétséget kizáró módon megállapítható, hogy a rendőrnőt kollégái nem erőszakolták meg, és sérelmére más bűncselekmény sem történt, a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette, olvasható a hivatalos közleményben, amit a Központi Nyomozó Főügyészség osztott meg.

A Készenléti Rendőrség egyik munkatársa néhány hónappal ezelőtt azt állította, hogy két kollégája elkábította és megerőszakolta, tettükről pedig videófelvételt készítettek, amit közzétettek az interneten, valamint egy üzenetküldő alkalmazáson, a rendőrségi laktanyában lévő ágya fölé és a zuhanyzóban elhelyezett kamerák felvételeivel együtt. Minderről egy kolléganőjétől két hónappal később értesült, aki a videófelvételt megmutatta neki és meg is osztotta vele. Előadta azt is, hogy az egyik erőszaktevő beszámolt neki az elkövetés részleteiről, és meg is fenyegette, illetve hozzátette, hogy rajta kívül két másik kolléganőjüket is „elintézték”.  

rendőrségi sziréna

Fotó: Pixabay

A széles körben folytatott nyomozás során beszerzett bizonyítékok a feljelentő valamennyi állítását egyértelműen cáfolták. A nő az elmondottakat többször módosította, azokat alátámasztani nem tudta és ellentmondásokba keveredett. A rendőrnő által megnevezett egyik elkövető több száz kilométerre tartózkodott az állítólagos elkövetéskor, és azzal a kolléganőjével sem beszélt, akitől állítása szerint tudomást szerzett a történtekről. A hivatkozott videófelvétel nem létezik, ahogy a rendőrök közötti üzenetküldő alkalmazásban sincs nyoma a rendőrnőt érintő tartalmaknak. A szakértői vizsgálatok szerint a szolgálat során használt rendőrségi jármű üléshuzatán és a nő ruházatán nem volt anyagmaradvány. A nyomozás eredménye alapján a rendőrnő lakókörnyezetében nem volt kamera, az elöljáróinak becsatolt írásbeli jelentését nem hamisították meg, továbbá más nők sem jelezték, hogy sérelmükre kollégáik erőszakos bűncselekményt követtek volna el.

Néhány nappal ezelőtt a Blikk azt írta, hogy rendőrnő tavaly december 10-e óta nem dolgozik, és emiatt anyagilag is nehéz helyzetbe került. „Ellátmányt nem kaptam, a hat havi juttatást sem akarják kifizetni. Rendelkezési állományba kellene helyezniük, ehelyett igazolatlan távollétet állapítottak meg részemre.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top