nlc.hu
Aktuális

Friss fotón Farkas Bertalan

Régen láttuk: így néz most ki Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós

Friss fotón a 73 éves legendás asztronauta.

Vasárnap este véget ért a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, 11. jótékonysági kampánya. Az egész napos műsorfolyamban olyan ismert emberek feltűntek, akik különleges relikviákat ajánlottak fel, hogy azok eladásával támogathassák a karitatív kampányt.

Többek között Farkas Bertalan is megjelent az MTVA stúdiójában. Az első magyar űrhajós nevében a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ a Szojuz 36 űrhajó indítókulcsának sorszámozott, eredeti hiteles másolatával és az űrhajós által aláírt és hitelesített okirattal csatlakozott a kezdeményezéshez.

Farkas Bertalan a műsorban elmondta, hogy annak idején Szojuz űrhajót a mérnökök indították el a most felajánlott kulcs eredeti változatával. 

Így néz most a 73 éves űrhajósunk:

Farkas Bertalan

Farkas Bertalan az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2022. december 18-án – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Farkas Bertalan 42 évvel ezelőtt, 1980-ban töltött 8 napot az űrben szovjet kollégáival. Ezzel ő lett a 94. ember a Földön, aki kiléphetett a bolygó atmoszférájából, Magyarország pedig neki köszönhetően hetedikként állhatott be az űrhajós nemzetek sorába.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Németh Ferenc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top