nlc.hu
Aktuális

Karácsony előtt egy nappal tennék utcára a pécsi családot

Még karácsony előtt kilakoltathatják a családot, aki nem tudja fizetni az albérletét

December 23-án esedékes a kilakoltatásuk.
Ingatlan adásvételi szerződés aláírása

Egy pécsi nagymama, lánya és 3 éves unokája otthona került veszélybe, mert nem tudják kifizetni sem az albérletük díját, sem a rezsit. A nagymama és a lánya is komoly betegségekkel küzd, így esélyük sincs arra, hogy munkát találjanak.

Végső elkeseredésében a 62 éves asszony egy erotikus szolgáltatásokat hirdető oldalra is regisztrált, ahol a főbérlőjük is rátalált. Ez volt az utolsó csepp a tartozásaik miatt amúgy is csordultig lévő pohárban, így csütörtökön fel is mondta a nehéz helyzetben lévő család szerződését. 

A kis pécsi lakásban, ahol az RTL Híradó meglátogatta a kilakoltatás előtt álló albérlőket, a hűtő szinte kong az ürességtől, vaj és kakaó van csak benne. Unokáját és a daganatos betegségekkel küzdő 43 éves lányát a nagymama látja el, ahogy mondja, korábbi lakásuk és autójuk ára is a fiatal nő kezelésére ment el. 

„Családi pótlék jön 12 700 és a pici lányomnak az édesapja utal 15 ezer forint gyerektartást. Úgyhogy ebből a 27 ezer forintból gazdálkodunk, amiből ugye nem lehet. Meg édesanyám jár el ilyen alkalmi munkákra” – mondta a beteg anyuka, Kovács Netta.

Mint kiderült, a 3 éves kislányt édesapja egyáltalán nem látogatja. 

A Híradó megkereste a lakás tulajdonosát, de nem akart nyilatkozni. Csak annyit mondott, hogy a december 31-éig szóló szerződés hosszabbításról akkor lehetett volna szó, ha rendezik az adósságukat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top