nlc.hu
Aktuális

Drágul a fővárosi taxizás 2023-ban

Ennyivel drágulhat a fővárosi taxizás jövőre

Leghamarabb januárban születhet megállapodás az emelt budapesti taxitarifáról.
Nõ gurulós bevásárlótáskát maga után húzva megy át a gyalogátkelõhelyen, egy az áthaladását biztosító Bolt piacvezetõ európai utasszállító alkalmazás taxi gépkocsija elõtt a zuglói Bosnyák téren

Az üzemanyag hatósági árának megszüntetése nehéz helyzetbe hozta a taxisokat, hiszen egy csapásra 35 százalékkal nőttek a tankolási költségeik. Emiatt a taxis szervezetek a fővároshoz fordultak annak érdekében, hogy emelkedjen a budapesti taxis tarifa.

A 24.hu azt írja, a főváros nem zárkózik el az ötlettől, ám megállapodás leghamarabb januárban születhet, így 2023 első napjaiban még a jelenlegi, kilométerenként 400 forintért taxizhatunk.

Az áremelkedés várhatóan 20 százalék alatt marad, vagyis a 400 forintos kilométerdíj a remélt megállapodásnak köszönhetően valahol 460-480 forint között alakulhat jövőre.

Ez visszafogottabb emelkedés, mint a májusi volt, akkor 33 százalékkal, 300 forintról 400 forintra nőtt a taxis tarifa, és ezzel együtt az alapdíj 700 forintról 1000 forintra, a percdíj 75-ről 100 forintra emelkedett.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top