nlc.hu
Aktuális

Liu testvérek ingyenes országváltása

Ingyen elengedi a Liu testvéreket Kínába a magyar szövetség

A magyar korcsolyaszövetség a korábbi döntése ellenére eltekint attól, hogy Liuék visszafizessék a fejenként 100-150 millió forintot.

November elején Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor hivatalosan is kezdeményezték az országváltást, hogy kínai színekben folytathassák a pályafutásukat. A magyar szövetség korábban úgy határozott, hogy elengedi a fiúkat, ha visszafizetik a felkészülésükre költött fejenként 100-150 millió forintot.

Ennek ellenére most a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ)

lemondott a Liuékkal szembeni követeléseiről,

és lezárta a velük fennálló jogviszonyát. Erről a szövetség december 20-i rendkívüli elnökségi ülésén döntöttek.

Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án

Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„A MOKSZ Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, kiváló gyorskorcsolyázóink által előterjesztett országváltási kérelemhez hozzájárul és saját hatáskörében eljárva a 2022/23. évi 15. sz. elnökségi határozatban hivatkozott követelések érvényesítésétől eltekint. A MOKSZ a Liu testvérekkel fennálló jogviszonyát lezártnak tekinti” – olvasható a szövetség közleményében.

Rövidpályás gyorskorcsolyában az országváltás után két évig nem indulhat a sportoló nemzetközi versenyen, így viszont, hogy a magyar szövetség hozzájárult a váltáshoz, valószínűleg nem kell ezt az időt kivárni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top