nlc.hu
Aktuális

Liu Shaoang döntős

Liu Shaoang döntős az olimpián

Ráadásul futamgyőztesként jutott döntőbe a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számában.

Az MTI szerint a tíz indulót két futamba sorolták, mindkettőből az első két helyezett az A, a harmadik és negyedik a B döntőbe került. A vegyesváltóval és 1000 méteren is pekingi bronzérmes, 1500-on pedig negyedik, ezen a távon világkupa-negyedik Liu Shaoang – aki ezúttal a legjobb, 1-es pályáról rajtolt – az 1500 méteren második kanadai Steven Dubois-val, a címvédő és világcsúcstartó kínai Vu Ta-csinggel, az 1500-on aranyérmes dél-koreai Hvang Te Honnal és a kazah Abzal Azsgalijevvel került azonos futamba.

Peking, 2022. február 13. Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének negyeddöntőjében. A magyar versenyző bejutott az elõdöntõbe. MTI/Kovács Tamás

Peking, 2022. február 13. Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének negyeddöntőjében. A magyar versenyző bejutott az elõdöntõbe. MTI/Kovács Tamás

Magyarország első egyéni téli olimpiai dobogósa a megismételt rajtot nem jól kapta el, Dubois megelőzte. A szám magyar világbajnoka aztán két körrel a vége előtt parádésan visszaelőzött, és már nem engedte át az éllovas pozíciót, mert magabiztosan verte vissza az előzési szándékokat, így megnyerte a futamot 40.157 másodperces idővel. Mögötte Azsgalijev lett a második, Dubois-t pedig továbbjuttatták, mert Hvang kilökte az utolsó kanyarban. A nagy favorit Vu viszont harmadikként csak a kis döntőben szerepelhet.

Liu Shaoang legjobb idejének köszönhetően az egyes, legkedvezőbb pályáról rajtolhat, márpedig innen valamennyi futamát megnyerte ezen a távon a mostani idényben. A világkupagyőztes, a vegyesváltóval pekingi bronzérmes, 1500 méteren hatodik, 1000 méteren pedig két szabálytalanság miatt a mezőny végére sorolt Liu Shaolin Sándor, valamint a vegyes stafétával szintén harmadik helyezett, 1000 méteren még amerikai színekben négy éve olimpiai második, ezen a távon a világkupában 9. Krueger John-Henry már a negyeddöntőből nem ment tovább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top