nlc.hu
Aktuális

Liu Shaoang világbajnoki győzelme

Liu Shaoang 500 méteren is világbajnok lett

Megállíthatatlan Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világbajnokságán, aki 1500 után 500 méteren is győzött.

A két olimpiai bajnoki címe mellett immár négyszeres vb-győztes is a rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang, aki az 1500 után 500 méteren is győzött a montreali világbajnokságon.

Liu Shaoang a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 500 méteres selejtezőjében 2022. április 8-án.(Fotó: MTI/EPA/Andre Pichette)

Liu Shaoang a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 500 méteres selejtezőjében 2022. április 8-án.
(Fotó: MTI/EPA/Andre Pichette)

A sportág történetében ez volt az első alkalom, hogy magyar versenyző meg tudta védeni vb-aranyát, illetve az is először fordult elő, hogy magyar sportoló két egyéni távon is aranyérmet szerezzen ugyanazon a vb-n.

A kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang, aki eddig mind a tíz futamát megnyerte a kanadai városban, pályafutása negyedik vb-aranyát gyűjtötte be, miután tavaly 500 méteren és összetettben nem talált legyőzőre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top