nlc.hu
Aktuális

2022 rossz volt a magyarok szerint

2022 rossz volt a magyarok szerint és 2023-ra sem várnak túl sok jót

Abban viszont, hogy ufók fognak leszállni a Földre, nem hiszünk.
2023-as kocka naptár

Az átlagnál rosszabbnak értékelték az idei évet a magyarok – derült ki az Ipsos-felmérésből, amit a 24.hu szemlézett.

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezett magyarok 87 százaléka értett egyet azzal a kijelentéssel, hogy az idei év rossz volt az országa számára, míg a világátlag 73 százalék volt. A korábbi évekhez képest is többen ítélték borzalmasnak a helyzetet, vagyis a magyar lakosság szerint rosszabbodtak a dolgok. Magyarország ezzel az eredménnyel a lista legtetején áll, a legkevésbé elégedettlen pedig Szaud-Arábia lakossága, ahol mindössze a megkérdezettek százaléka értett egyet az állítással.

Ezzel ellenben, amikor a saját család és szűkebb környezet helyzetéről kérdezték őket, a magyaroknak „csak” a 66 százaléka nyilatkozott negatívan. Ebben a kategóriában Törökországban mérték a legmagasabb értéket 72 százalékkal, Izraelben pedig a legalacsonyabbat 35 százalékkal.

A kutatás arra is kitért, hogy melyik nemzet mit vár a  2023-as évtől: a magyarok 86 százaléka mondta azt, hogy a fizetések nem fogják utolérni az áremelkedéseket, de ez nem kirívó érték, ugyanis a világátlag is 79 százalékra rúg. Ebben a tekintetben a legbizakodóbbak a japánok, ahol a megkérdezettek 51 százaléka értett egyet az állítással.

A kérdőívben arra is volt kérdés, hogy az ukrán háború véget fog-e érni és hogy megérkeznek-e az ufók a Földre jövőre: ebben a két kategóriában a magyarok egyetértése az átlag alatt maradt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top