nlc.hu
Aktuális

Petíciót vittek a történelemtanárok Pintér Sándornak

Petíciót vittek a történelemtanárok Pintér Sándornak

Meglepő módon be is engedték őket a belügy épületébe.
Diákok tüntetnek

Petíciót vitt a Belügyminisztériumba a Történelemtanárok Egylete, több civil pedagógusszervezet és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – írta meg a Telex. A lap szerint az „Érdemi tárgyalást, az elbocsátott pedagógus kollégák visszahelyezését!” című dokumentumot eddig közel 20 ezren írták alá.

Szerda délután 15-20 aktivista és nagyjából tíz újságíró gyülekezett a minisztérium hátsó bejárata előtt, ahonnan Miklósi Lászlót, a Történelemtanárok Egyletének elnökét és Juhász Ágnest, a Civil Közoktatási Platform (CKP) képviselőjét végül bekísérték az épületbe. Bár a petíció átadása formailag rendben volt, Miklósi és Juhász is úgy nyilatkozott, hogy nincsenek megelégedve az eredménnyel.

Mindketten kifogásolták, hogy a hátsó bejárathoz kellett menniük, és a miniszternél a hierarchiában több szinttel alacsonyabb beosztású munkatárs, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Kisfaludy László András titkárságvezetője vette át tőlük a petíciót.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Pintér Sándor az elmúlt héten összehívott egy oktatásügyi megbeszélést, de ez sem zárult jól: a pedagógusok nagy része konkrétumok híján csalódottan távozott a találkozóról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top