nlc.hu
Aktuális

Ablakból kiesett orosz üzletember

Újabb orosz üzletember halt meg gyanús körülmények között: kiesett az ablakon

A rendőrség nem találja gyanúsnak az esetet....

Újabb nevekkel bővült karácsonykor a 2022-ben rejtélyes körülmények között elhunyt orosz üzletemberek listája. Indiai és orosz híroldalak információi szerint szombaton egy rajagadai hotel előtt vérbe fagyva találták Pavel Antov Genrikovicsot, a Vlagyimir Standard húsipari vállalat alapítóját – írja az RTL.hu.

Karácsony előtt pár nappal is történt egy hasonlóan gyanús eset. Dmitrij Zelenov, a Donstroj nevú fejlesztőcég korábbi tulajdonosa a franciaországi Antibes városában vett részt barátaival, az orosz milliárdos távozáskor azonban rosszul lett, majd átesett egy korláton és beütötte a fejét. Bár a szerencsétlenül járt üzletembert kórházba szállították, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. 

A mostani esetben a 65 éves milliárdos, aki nem mellesleg Putyin kormánypártja, az Egységes Oroszország politikusa és a leggazdagabbnak tartott orosz képviselő, több orosz üzlettársával Indiában üdült, amikor tisztázatlan körülmények között kiesett harmadik emeleti szobája ablakán. Antov a halálának előestéjén ünnepelte 65. születésnapját.

Pár nappal korábban, december 22-én Antov egyik útitársa, a 61 éves Vlagyimir Bidanov is elhunyt: a férfit szobájában eszméletlenül találták üres borosüvegek között, kórházba szállítás közben meghalt, állítólag infarktus végzett vele.

Az indiai rendőrség egyelőre nem talált a két eset között összefüggést vagy bűncselekményre utaló körülményt, sőt feltételezik, hogy az üzletember depressziós lehetett barátja halála miatt, ezért vetett véget az életének…

Az utóbbi hónapokban rejtélyes körülmények között menekült a halálba több orosz oligarcha is.

Pavel Antov

Pavel Antov. Fotó: Youtube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top