nlc.hu
Aktuális

Hawaii magyar

Egy hawaii őserdő közepén született, mégis kiválóan beszél magyarul

A kókuszpálma-faragó férfi nagyon szépen beszéli a magyart.

Legfrissebb YouTube-videójában Vujity Tvrtko, aki sokáig maga is Hawaii szigetén élt, bemutatja a magyar kivándorlók gyermekét, Józsika Joseph Kekedit, vagyis Kékedi Józsefet, aki egy hawaii őserdő közepén született egy Alohilani nevű farmon. Bár iskolában sohasem tanulta, mégis nagyon szépen beszéli a magyar nyelvet, amit szüleitől sajátított el.

Józsika mindig is kókuszpálma-favágó szeretett volna lenni, és az is lett – meséli Tvrtko a férfiről. Munkájához jó fizikai erőnlét kell, Józsikát sokan keresik meg, és természeti katasztrófák esetén is őt hívják a hatóságok. Mint elmondta egy kókuszpálmáért 100 dollárt (37 ezer forintot) kér el.

A videóban több hawaii magyarral is készített riportot Tvrtko:

Józsika egy lávamező birtokosa is, amin a kitisztás után ananászt kezdett el termelni. Ez szintén kockázatos vállalás, hiszen a sziget lávazónáiban akármikor elvihet mindent a vulkán, ezért semmilyen biztosítás nincs az itt lévő telkeken és házakon.

A férfi bár sohasem élt Magyarországon, de látogatást már tett hazánkban, amikor is megbizonyosodott arról, hogy tényleg a magyar nők a legszebbek. A magát hawaii magyarnak tartó férfi szívesen kipróbálná a budapesti életet.

Józsika és Vukity Tvrtko

Printsceen: Vujity Tvrtko videója

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top