nlc.hu
Aktuális

Euró horvát kuna átváltás

Aprópénzért lehetett Nike-pulcsit venni, mert elhibázták az átváltást a webshopban

Beletört a Nike bicskája az euró-kuna átváltásba Horvátországban.
nike termekek vasarlasa

A szomszédos Horvátországban a hét végével megszűnik a kuna, és jövőre már csak euróban lehet fizetni. Emiatt az elmúlt hetekben a webáruházakban is át kellett állítani az árakat, a Nike online boltjában azonban homokszem került a gépezetbe. 

A webshopban módosították a márkás pulóverek árát is, euró helyett azonban kunában adták meg az összeget, vagyis a ruhadarab 65 euró (azaz kb. 25 ezer forint) helyett 65 kunáért (nagyjából 3500 forintért) kerülhetett a virtuális kosarakba. Ahogy a Világgazdaság írja, a szemfüles vásárlók tömegével kezdték felvásárolni a pulóvereket.

Nem kellett hozzá sok idő, hogy a Nike felfigyeljen a hibára, és a leadott rendeléseket sorra törölni kezdje, méghozzá készlethiányra hivatkozva. Emiatt aztán hatalmas botrány robbant ki: a vásárlók megrohamozták a fogyasztóvédelmet, ám mivel a Nike horvát webáruháza Hollandiában van bejegyezve, nem tudtak érdemi segítséget nyújtani.

A Jutarnji horvát lap szerint az európai fogyasztóvédelem még megoldhatja a gondot, bár arra meglehetősen kicsi az esély, hogy végül valóban kiszállítják a potom összegért vásárolt portékákat.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top