nlc.hu
Aktuális

Igazságtalan bírság

Megbírságolták, mert fordítva tette ki a parkolójegyet

Egy nem mindennapi bírság története.
parkolójegy

Egy apa igencsak ideges lett, amikor visszatért az autójához, és azt tapasztalta, hogy megbüntették – annak ellenére, hogy vett jegyet. Chris Amery tavaly márciusban vitte el két kisgyermekét a múzeumba, és egy fizetőparkolóban hagyta autóját. Amikor azonban visszaért hozzá, ott virított a szélvédőjén a büntetőcédula – írja a LadBible.

Közelebbről megvizsgálva a jegyét rájött, hogy véletlen fejjel lefelé hagyta az autóban. A férfi a Liverpool Echo-nak nyilatkozva azt mondta, megértette a hibáját, de nem gondolja, hogy ezért pénzbüntetést kellene kapnia. “Egyértelmű, hogy ez ártatlan hiba volt, mivel a megvásárolt jegy 13:35-ig érvényes volt, és én a két gyerekkel visszaértem már 13:20 körül” – mondta Chris. „Miért tenné ki szándékosan fejjel lefelé bárki, aki érvényes parkolójeggyel rendelkezik?” – tette fel a kérdést.

Bár az apa azt mondja, hogy látja, miért kapta a büntetést, nem érti, hogy a liverpooli városi tanács miért nem gyakorol méltányosságot figyelembe véve a körülményeket. Chris végül kifizette a bírságot, mert attól félt, hogy még nagyobb büntetést kap, amit a megélhetési válság közepén nem biztos, hogy ki tud majd fizetni. De hozzátette: “Megdöbbentett a dolog, és biztos vagyok benne, hogy minden értelmes ember technikai jellegűnek tartaná az itt elkövetett “kihágást”. A fellebbezési eljárás során ismételten bizonyítékokat szolgáltattam arra vonatkozóan, hogy rendelkezem érvényes jeggyel. Azóta hivatalos panaszt is benyújtottam, mert úgy érzem, becsaptak. Ez csupán alapvető tisztesség kérdése.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top