nlc.hu
Aktuális

TOP3 legjobb magyar film

Ez volt a top 3 magyar film 2022-ben

2022-ben, az elmúlt évekhez hasonlóan a magyar filmipar is ontotta magából a műveket. Volt idő, amikor a moziban ülve az előzeteseket nézve csupa hazai remekműre készülhettek a filmek-szerelmesei. Abból a sokból, ami készült, nehéz lenne kiválasztani, melyek voltak a legjobbak és természetesen némi elfogultság nélkül nem is lehet.

Íme, szerintünk melyek voltak 2022 TOP 3 legjobb magyar filmjei!

Együtt kezdtük!

Együtt kezdtük! (Fotó: Intercom)

A játszma

Kulka János agyvérzése után tért vissza a képernyőre, méghozzá főszerepben. A játszma című kémthriller egyik főszereplőjeként tökéletesen alakítja a veszélyes, súlyos titkokat rejtegető, visszavonult szuperkémet, akitől még így, nyugdíjas korában is félnek volt kollégái, a még aktív ügynökök és titkosszolgálati emberek. A Nagy Zsolt és Hámori Gabi játszotta zsarupáros ráállít egy ártatlan fiatal lányt (Staub Viktória) a régi főnökre, és ezzel megkezdődik a macska-egér harc, amelyben az utolsó pillanatig eldönthetetlen, hogy akkor tulajdonképpen ki itt a macska és ki az egér. A lényeg, hogy Kulka nagyon otthon van a szerepben, és zseniálisan játszik.

A filmről készült kritikánkat ITT olvashatod!

Blokád

Antall József alig fél évvel beiktatása után élete legnehezebb próbatételével találja szemben magát. Taxisok tüntetnek a drasztikus benzináremelés ellen, a demokráciából hamar kiábrándulva blokád alá vonják a várost, majd az egész országot. Az ellenzék melléjük áll és forradalomra buzdít. A köztársasági elnök, a sajtó, a közhangulat velük szimpatizál, a karhatalom pedig magára hagyja a népszerűtlen intézkedések miatt népszerűtlen kormányt. Antall József, az egykori 56-os forradalmár hirtelen a barikád másik oldalán találja magát. Magára maradtan, frissen műtve, egy kórteremben. Nemcsak a taxisblokád négy napjának krónikája a Blokád: a kulisszák mögötti küzdelmekbe, alkukba, és a válságot kezelő, a demokráciáért küzdő miniszterelnök magánéletébe is bepillantást enged.

A filmről készült portrénkat ITT olvashatod!

Együtt kezdtük

2011-ben járunk, az osztály épp elballagni készül. Aki mostanáig nem jött össze azzal az osztálytársával, aki iránt érez valamit, még itt egy utolsó alkalom, hogy megpróbálhassa. A túlfűtött érzelmek és jelentős mennyiségű alkohol kombinációjából egy emlékezetes este bontakozik ki, megismerünk közel tucatnyi fiatalt, hogy aztán nem sokkal később ugorjunk is az időben, egyenesen 2021-be. Immár Londonban járunk, ahol a tíz éve az osztálytársnőjével hoppon maradt srác, Marci immár egy menő londoni bárban pultozik. Kiderül, hogy hamarosan haza kell utaznia, mert két volt osztálytársa épp házasodni készül, és ő is hivatalos az esküvőre, ahol nemcsak a legjobb haverja, a balhés Ádi lesz ott, hanem a gimis szívszerelme, Franciska is.

A filmről készült kritikánkat ITT olvashatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top