nlc.hu
Aktuális

Retorziótól félnek a pedagógusok

Nem mer csatlakozni minden pedagógus a Tudásmenethez

Egyes vidéki tanárok a lehetséges retorzióktól tartanak.
A tanárok, diákok és szülõk részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevõi a Clark Ádám téren 2022. november 18-án

Az országos pedagógussztrájk újabb lépéseként január 2-án indult egy 180 kilométeres, 6 napos esemény Miskolcról Tudásmenet néven. A megmozdulás résztvevői a távot gyalog teszik meg, hogy így tüntessenek a tanárok helyzetének javításáért. 

A Pedagógusok Szakszervezete, a nOár, és a Tanítanék Mozgalom által szervezett menet a második nap végén jár, a legelszántabb pedagógusok pedig már majdnem félúton vannak. A PDSZ képviselője, Szűcs Tamás a szervezet közösségi média profilján tart rendszeres élő bejelentkezéseket az útról. Itt osztottak meg egy névtelen levelet egy olyan tanártól, aki szívesen csatlakozna a menethez, de tart a lehetséges retorzióktól.

„Sajnos névvel, arccal nem merem vállalni a véleményem, tehát megjelenhet az írásom, de csak név nélkül! Mezőkövesden élek. Szívem szakad meg, hogy nem csatlakozhatom a menethez, de ha meglát a város elöljárói közül valaki, vagy a „besúgók”, sajnos még a családomat is tönkretehetik. Itt nem szabad renitenskedni. Könnyen le tudják építeni a férjem vállalkozását, meg vannak hozzá az eszközeik. Akkor viszont a megélhetésünk forog kockán. Látom a magyar oktatás összes problémáját, egyet értek minden követeléssel, féltem a gyermekeim jövőjét. Nagyon frusztrál, hogy nem állhatok ki az igazságért, de egy kolléganőmnek is az ország másik végébe kellett költözni, hogy újra dolgozhasson, pusztán azért, mert kiállt szakmai érvekkel az igaza mellett, ami nem tetszett egyes embereknek. Remélem sikerül országos szintű lépéseket elérni, mert itt helyi szinten nem lehet” – írta az anonimitást kérő pedagógus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top