nlc.hu
Aktuális

Kollégái kiállnak az érettségi közben elbocsátott tanárért

„Mind szakmailag, mind emberileg kiváló teljesítményt nyújt” – kollégái kiállnak az érettségi közben kirúgott tanárért

Bíznak abban, hogy a fiatal tanár újra dolgozhat majd az iskolában.

„Milkovics Márton fiatal kora ellenére mind szakmailag, mind emberileg kiváló teljesítményt nyújt intézményünkben. Lelkiismeretesen oktat, diákjait precízen és megbízhatóan készíti fel az érettségire, az alsóbb évesekkel megszeretteti tantárgyát, a diákok sok esetben az ő órái miatt választják a történelem emelt szintű tanulását 11., 12. évfolyamon. Munkaközösségének is lelkes, megbízható tagja, munkaközösségének vezetője is pozitívan értékeli szakmai teljesítményét”

– írják nyilatkozatukban a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium tanárai néhány nappal korábban elbocsátott kollégájuk védelmében. Hozzátették, szeretnék, ha Milkovics Mártont minél hamarabb visszavennék az iskolába. 

Diákok várakoznak a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt.

Diákok várakoznak a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt. (Fotó: MTI/Varga György)

Mint arról mi is írtunk, Balatonalmádiban azonnali hatállyal kirúgtak egy fiatal történelemtanárt, akinek most érettségizik az osztálya. A hivatalos indoklás szerint azért kellett elbocsátani, mert szakmai minősítése 2 százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől. A döntés állítólag felső utasítás volt, a diákok szerint az intézményvezető sem értett vele egyet. 

Amikor kiderült, hogy távoznia kell az iskolából, a gimnázium diákjai és a tantestület tagjai sorfalat álltak neki. 

(via Magyar Narancs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top