nlc.hu
Aktuális

Rendkívüli sztrájkot tartanak a tanársztrájk miatt

A pedagógussztrájk miatt rendkívüli szünetet tartanak a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában

A Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola tantestületének 29 tagja úgy döntött, hogy január 9-től határozatlan ideig tartó polgári engedetlenségbe kezd.
Üres iskolai osztályterem

Rendkívüli szünetet rendeltek el hétfőn a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában, mert 29 pedagógus kezdett polgári engedetlenségbe, írja az Ugytudjuk.hu

A Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola tantestületének 29 tagja úgy döntött, hogy január 9-től határozatlan ideig tartó polgári engedetlenségbe kezd. A Telexhez úgy tudja, hogy a szülőknek címzett levélben azt írták, kénytelenek ezzel az eszközzel élni, hogy felhívják a figyelmet a magyar oktatási rendszer tarthatatlan állapotára. Azt is írták, hogy vállalják a polgári engedetlenséggel járó hátrányos következményeket.

Az Ugytudjuk.hu-nak az iskola igazgatója, Schleipfnerné Gáspár Andrea hétfőn azt mondta:

Az iskolában 35 pedagógus dolgozik, 4 kolléga pedagógiai asszisztens. Nem lehet 29 kollégát pótolni, így a mai napra rendkívüli tanítási szünetet rendeltem el. Holnaptól felügyeletet biztosítunk tanulóinknak. Az oktatás január 12-étől folytatódik. Intézményvezetőként az elsődleges feladatom az iskola működésének biztosítása. Ennek érdekében a kollégákkal folyamatosan egyeztetek”

Azt nem lehet tudni, hogy vajon a tanároknak számolniuk kell-e következményekkel, amiért megtagadták a munkát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top