nlc.hu
Aktuális

Elbocsátották a közmédia riporterét

Kirúgta a közmédia a Kékfény gyanúsított riporterét

Már nem a közmédia alkalmazottja az a férfi, akit bordélyházak működtetésével gyanúsítanak.

Megszólalt a közmédia is, miután kiderült, hogy a Kékfény című bűnügyi magazin egyik riporterét gyanúsítják a hatóságok azzal, hogy egyszerre 13 prostituáltnak bérelt szobát és a nők keresményének egy részét elvette.

A közmédia elbocsátotta a riportert (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A közmédia elbocsátotta a riportert (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A mandinernek a köztévé sajtóosztálya elismerte, hogy a Kékfény riporteréről van szó, aki azonban „már nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazottja.”

Amikor a lap a köztévé belső vizsgálatára is rákérdezett, azt válaszolták, hogy „…az érintett személy tevékenységével kapcsolatban a munkahelyi vezetője a hírről való tudomásszerzést követően azonnali tájékoztatást kért a műsor készítőitől. A Kékfény szerkesztőjének, illetve felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás, befolyásolás sem részéről, sem pedig más részéről az ő irányába nem történt.

A gyanúsított férfi – mivel büntetett előéletű – akár 5 évet is kaphat prostitúció elősegítéséért.

Videón az elfogás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top