nlc.hu
Aktuális

Véletlenül konténerbe zárták a bangladesi kisfiút

Konténer volt a bújócskázó kisfiú rejtekhelye, egy másik országban kötött ki

Óriási szerencséje volt egy bangladesi kisfiúnak, hogy életben maradt, miután hat napra véletlenül bezárták egy konténerbe, és Malajziában, 3200 kilométerrel távolabb szabadult ki.
Bangladesi fiút megtalálják a konténerben

A malajziai Port Klang kikötőjének személyzete nagyon megdöbbent, amikor egy bangladesi hajó kirakodása közben egy fiúra bukkantak az egyik konténerben január 17-én. A gyerek zavartan viselkedett, le volt fogyva és nem tudtak vele szót érteni, mivel nem beszélte a helyi nyelvet. A munkások azt hitték, a fiú emberkereskedők áldozata lett, ezért azonnal hívták a rendőrséget.

Később kiderült, hogy a fiatal fiú a bangladesi Csittagongban, szülővárosában bújócskázott a barátaival, és egy tengeri konténert választott búvóhelyéül, ahol elaludt. A rakodók nem vették észre, bezárták a konténert, így a gyerek a következő hat napot egy Malajziába tartó hajón töltötte.

Ezek pedig már a megtalálásának pillanatai: 

A Fahim néven azonosított fiú több mint 3200 kilométert hánykolódott a konténerben, és semmit sem evett. Azonnal kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, és várhatóan teljesen felépül. A malajziai hatóságok szerint nem merült az emberkereskedelem gyanúja, és nincs okuk kételkedni a fiú által elmondott történetben. Így már meg is kezdődhetett az eljárás, hogy a gyerek mielőbb visszakerüljön a családjához.

Korábban már beszámoltunk egy hasonló történetről, de annak egy macska volt a főszereplője: a cicus hetekig étlen-szomjan utazott egy konténerbe zárva, úgy tudott túlélni, hogy megdézsmálta a rakományt.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: TikTok/al_zach90)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top