nlc.hu
Aktuális

Hajnali kettőkor, munkaalkalmasságiért ment az ügyeletre egy házaspár

Balhé az ügyeleten: hajnali kettőkor, munkaalkalmassági igazolásért mentek a sürgősségire

Miután sikerült megérteniük, hogy miért nem az ügyelet hatásköre a dolog, egymással vesztek össze a házaspár tagjai.
Szirénázó mentőautó az úton

Bár számtalanszor, számtalan helyen elmondták már, hogy az amúgy is vészesen túlterhelt sürgősségi ellátást csak akkor szabad igénybe venni, ha azt a beteg állapota indokolja, még mindig vannak olyanok, akiknek ez nem esett le. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán számolt be egy Hajdú-Bihar megyei házaspárról, akik úgy gondolták, hogy hajnali kettőkor, az ügyeleten kérnek egy munkaalkalmassági igazolást.

„Az Országos Mentőszolgálat egyik Hajdú-Bihar vármegyei ügyeletét kereste fel hajnal kettőkor az a házaspár, akik szerettek volna munkaalkalmassági igazolást kérni a 40 év körüli férjnek múlt héten. Mentőtiszt bajtársunk hosszasan magyarázta ugyan, hogy ez miért nem lehetséges, az asszony hajthatatlan volt. Mint kiderült, a férfinek reggel kellene kezdeni az új munkahelyén, de elfelejtett elmenni a szükséges orvosi vizsgálatra, amit otthon eddig elhallgatott. A nő végül ugyan megértette, hogy ez miért nem tartozik a mentők kompetenciái közé, a vita korántsem ért véget. Ezután a férj felelősségének tisztázása torkollott hatalmas veszekedésbe, igaz, ebben bajtársaink már nem vettek részt, mert egy rosszullét miatt kérték az Ügyeleti Szolgálat segítségét egy közeli lakásra” – írták a bejegyzésben.

Az eset még vicces is lehetne, ha a sürgősségi ellátás nem állna évek óta az összeomlás szélén: van olyan kórház, ahol akár 30 órán át is várakoztatják a betegeket, miközben az orvosok és ápolók erőn felül próbálják fenntartani a rendszert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top