nlc.hu
Aktuális

Ryan Kiera Armstrongot Arany Málna-díjra jelölték

Visszavonták a 12 éves Ryan Keira Armstrong Arany Málna-jelölését

Ryan Kiera Armstrong még csak 12 éves, máris magáénak tudhat egy visszavont Arany Málna-jelölést, amiért bocsánatot is kértek tőle a szervezők. Ő tehát biztos nem kapja meg a legrosszabb színészi alakításért járó díjat.
Ryan Keira Armstrong

A Hollywood Reporter cikkére hivatkozva osztotta meg a hírt a 24.hu, hogy nagy felháborodást váltott ki az egyik idei Arany Málna-jelölés. A legrosszabb filmbeli teljesítményeket díjazó intézmény az Oscar-jelölések előtt egy nappal jelenti be évről-évre a jelöltjeit, melyek között idén a Szöszi és a Pinokkió szerepelt leggyakrabban.

Az Arany Málnán általában nevetni szoktak, nem jellemző, hogy bárki is felháborodna miatta. A mostani kör azonban nem várt reakciókat váltott ki: a közösségi médiában rengetegen hallatták a hangukat, amiért a mindössze 12 éves Ryan Keira Armstrongot is jelölték a Tűzgyújtóban nyújtott alakításáért.

Azzal, hogy kiálltak mellette, nem a teljesítményét próbálták jobb színben feltüntetni, hanem arra hivatkoztak, hogy semmi szükség nem volt arra, hogy egy 12 éves kislányt így megszégyenítsenek az egész világ előtt. 

Az Arany Málna szervezői nem hagyták figyelmen kívül a velük szemben megfogalmazott kritikákat: nyilvánosan bocsánatot kértek és visszavonták a gyerekszínész jelölését. Hasonló dolog egyébként olyan színészekkel is megesett korábban, mint Bruce Willis, az ő Arany Málna-jelölését is visszavonták.

„Előfordul, hogy néha gondolkodás nélkül teszel dolgokat, aztán mások rádszólnak. És akkor végre leesik. Épp ez az oka annak is, amiért az egész Arany Málna megszületett. (…) A tudomásunkra hozták, mennyire érzéketlenek voltunk ebben a döntésben. Ennek következményeként eltávolítottuk Armstrong nevét a végső jelöltek közül, és úgy véljük, tartozunk neki egy bocsánatkéréssel: sajnáljuk, ha a döntésünk bármilyen szempontból fájdalmat okozott neki” – állt az Arany Málnát odaítélő csapat vezetője, John Wilson közleményében.

Nyitókép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top