nlc.hu
Aktuális

Drogdíler a névrokona, háromszor tartóztatták le tévedésből

Ugyanúgy hívják, mint egy visszaeső bűnözőt, eddig háromszor tartóztatták le tévedésből

Drogokkal üzletel a névrokona, emiatta többször is rácsok mögé került egy kolumbiai férfi.
bilincsbe vert férfi

A 46 éves René Martínez Gutiérrez egy boldog kolumbiai családapa, aki maximálisan tiszteletben tartja a törvényeket. Balszerencséjére egy perui névrokona már nem ilyen szabálykövető, emiatt többször is felkerült a körözött személyek nemzetközi listájára. Az elmúlt 13 évben háromszor is összetévesztették vele, és le is tartóztatták.

Legutóbb akkor csattant az ártatlan férfi csuklóján a bilincs, amikor szülővárosába utazott, hogy meglátogassa beteg édesapját. Már a repülőteret sem hagyhatta el, mert az egyenruhások a gépnél vártak rá és azonnal fogdába zárták. 

Először akkor tört borsot az orra alá a névrokona, amikor saját vállalkozást akart indítani 2010-ben, és erkölcsi bizonyítványra volt szüksége. A hatóságok akkor úgy vélték, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, ezért nyolc napra börtönbe is került, míg nem sikerült tisztáznia magát.

Szabadulása után próbált magyarázatot kérni a perui követségen és az Interpolnál is érdeklődött, de senki nem tudott érdemben segíteni neki. Mindenhol azt válaszolták, hogy egy szerencsétlen egybeesésről lehet szó.

Egy évvel később tanuként akarták kihallgatni egy, a munkahelyén történt rablás miatt, ám csúnya vége lett a rendőrökkel való találkozásnak: az adatbázis ismét keresett bűnözőként tüntette fel, így két hosszú hónapra börtönbe került, míg nem sikerült eloszlatni a kételyeket.

Hogy a jövőben ne forudlhasson elő hasonló eset, a férfi nem látott jobb megoldást, csak a költözést, ezért családjával az Amerikai Egyesült Államokba tette át a székhelyét. Végre úgy tűnt, hogy megoldódott a probléma, aztán most, hogy felkereste gyengélkedő édesapját, ismét a rácsok mögött végezte.

Igazán szomorú, hogy míg (teljesen indokolatlanul) fogva tartották, az édesapja meghalt, így nem volt lehetősége arra, hogy elbúcsúzzon tőle. A férfinek ismét arra kell várnia, hogy Peruból megérkezzenek a hivatalos papírok, melyek igazolják, hogy a drogügyletek nem hozzá, hanem csak a névrokonához köthetők.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top