nlc.hu
Aktuális

2023-ban érkező Star Wars sorozatok és videójáték

Az Erő lesz a Star Wars-rajongókkal 2023-ban: rengeteg újdonság érkezik

Nem kell ahhoz messzi-messzi mozikba menned idén, hogy elmerülj a Star Wars világában.

Ugyan elvileg készülőben van néhány új film a Star Wars háza táján, idén még egyiket sem fogjuk látni…De időnk sem lenne rá, annyi izgalmas kontentet kapunk majd közvetlenül a nappalinkba. 2023 kifejezetten sűrű év lesz a messzi-messzi galaxis rajongóinak, hiszen rengeteg új sorozat vagy régi kedvencek folytatása és egy várva várt videójáték is debütál idén. Így például jön A Mandalóri harmadik és a Rossz osztag második évada, valamint végre láthatod Ahsokát a saját sorozatában – de nem spoilerezünk, inkább olvasd el, pontosan mire számíthatsz a következő hónapokban!

Star Wars: Rossz osztag 2. évad

Az animációs sorozat nagy kedvenc a fanok körében, és nem véletlenül: a szedett-vetett klóncsapat története frissítően eredeti és izgalmas, olyannyira, hogy még egy élőszereplős feldolgozást is megérne. (Bár talán akkor pont, hogy veszítene a varázsából…) A Rossz osztaggal a 66-os parancs végrehajtását követően találkozunk az első évadban – azaz közvetlenül A klónok háborúját követően –, ahol igyekeztek megtalálni a helyüket a fénysebességgel változó galaxisban. Itt csatlakoztunk hozzájuk ismét a január 4-én indult második évadban, melynek összesen 16 része lesz.

A Mandalóri 3. évad

Hogyha esetleg nem volt még érkezésed megnézni a Boba Fett könyvét (mégis mit csináltál eddig?), akkor most szólunk, hogy spoiler következik annak fináléjára: Pedro Pascal zord szingli apukája, elnézést, fejvadásza ugyanis újra egyesült mindenki kedvenc Erőérzékeny Baby Yodájával. Din Djarin és Grogu történetének következő fejezete március 1-jén érkezik a Disney+-ra. A Star Wars történetének egyik legjobb párosa tehát tovább kalandozik: ellátogatnak Mandalore bolygójára, és az is kiderül, mi lesz a sorsa a Sötétkardnak. Gina Carano Carája ugyan nem tér vissza, de rajta kívül számos ismerős arcot fogsz viszontlátni, így például Katee Sackhoff (Bo-Katan) vagy Giancarlo Esposito (Moff Gideon). De őszintén szólva mind tudjuk, hogy igazából Baby Yoda cuki csínytevéseit várjuk a leginkább.

Star Wars: Látomások 2. évad

Az első évada ennek az animációs antológia sorozatnak váratlan, de annál pozitívabb meglepetés volt: számos rövidfilmet szedett csokorba, melyek mindegyike egy-egy elismert japán anime stúdiótól érkezett. A folytatásra kicsit kitágítják a horizontjukat, ugyanis a Lucasfilm ezúttal Japánon kívül indiai, brit, ír, spanyol, chilei, francia, dél-afrikai és amerikai stúdiókkal dolgozott együtt. A második évad pontos premieridőpontjáról még nincs hír, de ha minden igaz, még 2023 első felében várható.

Ahsoka

Ahsoka Tano végre megkapja a reflektorfényt, amit érdemel! A klónok háborújában és a Lázadókban közönségkedvenccé vált harcos már A Mandalóri második évadában is megmutatta, hogy nem az animációnak köszönhette a lehengerlő vagányságát. Rosario Dawson ugyanis tökéletesen megragadta Ahsoka esszenciáját, ezért is olyan nagyon várós már a saját sorozata. Meg persze azért, mert állítólag Hayden Christensen ismét belebújik Anakin Skywalker, vagyis ahogy már most ismerjük: Darth Vader bőrébe mint Ahsoka egykori Jedi mestere. A szériáért A Mandalóri kreátorai, Jon Favreau és Dave Filoni felelnek majd, de ahogy a Látomásoknak, úgy Ahsoka önálló sztorijának sincs egyelőre konkrét premierdátuma, de az animációs sorozattal ellentétben ezzel 2023 végére számolhatsz.

Ahsoka

Rosario Dawson mint Ahsoka A Mandalóri 2. évadában (Fotó: Profimedia)

Skeleton Crew

Az eddigi, idén érkező Star Wars-kontentek nagy része olyan karakterekre fókuszált, akiket azért már ismertünk. Jön azonban egy olyan produkció is idén, ami a galaxis egy, ezidáig teljesen ismeretlen csücskébe kalauzol minket. Egy élőszereplős sorozatról van szó, amit  Jon Watts és Christopher Ford készítettek (ők felelnek a Tom Holland-féle Pókember-filmekért is), az elmondásuk szerint pedig egyfajta kalandos felnövéstörtént lesz a Skeleton Crew, mely a ’80-as évek olyan klasszikusai hangulatát igyekszik majd megidézni, mint a Vissza a jövőbe vagy az E.T., a földönkívüli. A Mandalórihoz és az Ahsokához hasonlóan a Skeleton Crew is A Jedi visszatér után játszódik majd, a főszereplője (és egylőre a szereplőgárda egyetlen bejelentett tagja) pedig nem más lesz, mint Jude Law. Ez is ez év végére kerülhet fel a Disney+-ra.

Star Wars: Young Jedi Adventures

A tavalyi D23 Expón jelentette be a Disney ennek a kifejezetten gyerekeknek szóló rajzfilmsorozatot, ami a Köztársaság idejében játszódik majd, és megmutatja, milyen is a Jedivé válás felé vezető út a az apró kis padawanok számára. Valamikor az év folyamán érkezik.

Star Wars Jedi: Survivor

A 2019-es Jedi: Fallen Order című videójáték, melyben a fiatal hős, Cal Kestis igyekszik túlélni a Birodalom első éveiben tarolt a rajongók körében. Most Cal visszatért egy újabb kalandra: a Jedi: Survivorrel már március 17-étől játszhatsz, de ne lepődj meg, ha nem közvetlenül az előző játék végén folytatódik a második rész. A két felvonás között ugyanis eltelt 5 év – de Calnek továbbra is csak egy célja van: kicselezni a Birodalmat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top