nlc.hu
Aktuális

Fagyos iszapba süllyedt férfit mentettek

„Borzasztóan fáztam és azt éreztem, hogy meg fogok fulladni” – Négy óráig küzdött az életéért a fagyos iszapba merült Tamás

Végül mentőhelikopterrel húzták ki a 22 éves férfit a Somogy vármegyei tó iszapjából, mielőtt teljesen elmerült volna.
A montázson a mentőhelikopter az iszapos terület fölött

Vasárnap délután egy Somogy vármegyei tó nádasába csúszott egy fiatal férfi, aki a jéghideg iszapba ragadt, és nem tudott továbbmenni. Szerencsére még éppen elérte a farzsebében lévő telefonját, így tudott segítséget hívni.

Mentőhelikoptert is riasztottak hozzá, de nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét, ezért a tűzoltók a rendőrség, a polgárőrség és mezőőrök segítségével igyekeztek megtalálni a rémült férfit. A magasból a légimentők még időben észrevették a kihűlt férfit, majd közel ereszkedve kiemelték az iszapból, és fagyási sérülésekkel vitték kórházba.

A 22 éves Tamás most a Blikknek idézte fel azokat az órákat, amikor derékig merült a Karádi-tó -4 fokos iszapjába. Eleinte megpróbált kiszabadulni, de egyre csak süllyedt, és egy idő után már mozdulni sem bírt. Végül 40-50 percnyi próbálkozás után hívta a 112-es segélyhívót. „Kértem, hogy segítsenek, mert borzasztóan fázom és azt éreztem, hogy meg fogok fulladni.”

Hang alapján ugyan sikerült a rendőrségnek megtalálnia, viszont nem tudtak beljebb jönni értem. Kiabáltunk egymásnak, aztán telefonon tartottuk egy ideig a kapcsolatot, kérték, hogy ne rakjam le, de egy idő után már elbúcsúztam tőlük, voltaképpen feladtam. Lepergett előttem az életem, zakatolt a fejemben, hogy itt a vége

– emlékezett vissza Tamás.

Tamás közel 4 órán keresztül küzdött az életéért, aztán meghallotta a helikopter zaját. Felhúzták, ekkora már teljesen kimerült, alig tudott magáról. A ráfagyott csizmáját és ruháját le kellett vágni róla, majd infúzióra kötötték. Súlyos fagyási sérülésekkel, de ép bőrrel megúszta a kalandot, néhány órás megfigyelés után hazaengedték.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top