nlc.hu
Aktuális

Életet mentett egy budapesti postás

Életet mentett egy budapesti postás

Másfél napja nem tudtak semmit a 91 éves férfiről, a kézbesítő ezért berúgta az ajtót, majd rátalált a földön fekvő bácsira.
Postás az október 1-jén kezdõdõ népszámlálással kapcsolatos felkérõleveleket készül kézbesíteni a fõváros XIII. kerületében 2022. szeptember 28-án

Életet mentett Borgulya Tamás, a Budapest 72 posta kézbesítője, aki az ajtót berúgva jutott be egy idős férfihez még éppen időben. 

A Magyar Posta Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint a postás egy ideje már kapcsolatban volt a 91 éves Ernő bácsi szintén idős rokonával, mert egy korábbi betegsége idején telefonszámot cseréltek. Egyik nap a rokon azzal hívta fel, hogy Ernő bácsi már másfél napja nem veszi fel a telefont.

Borgulya Tamás elment a bácsihoz, aki a kopogásra, majd a szólongatásra elhaló hangon válaszolt a lakás mélyéről: „Kérem, segítsen, Tamás!”.

„Mivel az ajtó zárva volt, hátraléptem egyet, és berúgtam. Ilyenkor is jól jön az edzett labdarúgó láb. A földön fekve találtam rá. Hívtam a mentőket, hamar kiderült, hogy az ügyfél combnyaktörést szenvedett” – idézte fel a történteket a postás. Mint kiderült, az idős férfi majdnem két nappal korábban esett el, és hallotta ugyan, hogy a rokona hívja, nem tudott elkúszni a telefonig.

Borgulya Tamás az életmentő segítség kapcsán elmondta, hogy a postások sok idős embernek segítenek, gyakran ők jelentik számukra az egyetlen kapcsolatot a külvilággal.

„Amellett, hogy szívesen beszélgetnek, megnyílnak, őszinték, a napi életvitelben is számítanak ránk. Sok kollégámhoz hasonlóan munkaidőn kívül én is bevásárolok a boltban, elmegyek a patikába. Apró, semmibe sem kerülő szívességek ezek, amikért azonban roppant hálásak. Téved az, aki úgy gondolja, hogy a postás munkája véget ér a levelek kihordásával, mi sok ember életének vagyunk a részei” – fogalmazott az életmentő postás.

Tavaly egy seregélyesi asszony életét mentette meg egy postás, miután a nő elesett, és már nem is lélegzett. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top