nlc.hu
Aktuális

Cápatámadás áldozata lett egy 16 éves lány Nyugat-Ausztráliában

Megtámadta egy cápa, nem sikerült megmenteni a 16 éves lány életét

Egyelőre nem tudni, milyen cápa támadt rá a lányra.

Cápatámadásban meghalt egy tizenhat éves lány a nyugat-ausztráliai Perthben. A lány valószínűleg épp a barátaival jetskizett az Indiai-óceánba ömlő Swan-folyón, amikor meglátott egy csapat delfint, és a vízbe ugrott, hogy együtt úszhasson velük.

A tinédzsert életveszélyes, harapásos sérülésekkel emelték ki a folyóból, és bár a hamar kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni, nem tudták az életét megmenteni.  A hatóságok egyelőre nem tudják, milyen cápa támadhatta meg.

A Swan-folyón ez volt az első halálos cápatámadás 1923 januárja óta, amikor egy 13 éves fiút marcangolt szét egy példány. Halászok, vízirendőrök és más szakértők szerint szokatlan, hogy egy cápa ilyen messzire felússzon a folyón. 

A legutóbbi halálos kimenetelű cápatámadás Nyugat-Ausztráliában pedig 2021 novemberében történt, ekkor egy 57 éves férfit ölt meg egy nagy fehér cápa a perthi Port Beachnél. Ugyan több mint 100 cápafaj él a tagállam vizeiben, de a kormányzat szerint kicsi az esélye a hasonló támadásoknak.

A Swan folyó, Perth

A Swan folyó – képünk csak illusztráció. (Fotó: GREG WOOD / AFP)

(via Blikk/444.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top