nlc.hu
Aktuális

Gacek, a gömbölyű turistalátványosság cica

Egy lengyel városka legnagyobb turistalátványossága Gacek, a gömbölyű macska

A több ezer Google-vélemény közül majdnem tökéletes 4,9/5,0 csillaggal rendelkezik Gacek, egy túlsúlyos fekete-fehér utcai macska, amely most a legjobb értékelésű turistalátványosság a lengyel Szczecin városában.

Szczecin egy középkori város Északnyugat-Lengyelországban, közel a német határhoz, rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak. A Pomerániai Hercegvár és a Kasprowicza Park a két legnépszerűbb turisztikai látványosság, de ha az online értékelésekről van szó, mindkettő elhalványul a város legjobban értékelt látványosságához, a Gacek nevű kövér macskához képest. A pukkandúr 2020-ban vált híressé, miután a Szczecinie helyi híroldal bemutatta a macskát egy videóban, amely később elterjedt a közösségi médiában, és az emberek azóta is pozitív kritikákkal árasztják Gaceket.

Egy helyi nő elmondása szerint Gacek körülbelül 10 éve jelent meg először Szczecin belvárosában, a Kaszubska utcában. Ott maradt, és az emberek elkezdték megkedvelni őt. Sokan etetni is kezdték, így sovány macskából hamar vaskos kandúr lett.

A Notes From Poland szerint Gaceknek van néhány egycsillagos értékelése, többnyire olyan emberektől, akik kritizálják a gondozóját, vagy kifejezik aggodalmukat a súlya miatt, de összességében a macskáról szóló vélemények kiválóak.

A „Kaszubska utca királyának” is nevezett Gacek egy fedett fadobozban él egy Kaszubska utcai üzlet előtt, és bár technikailag nincs gazdija, az üzletet vezetők a gondozói szerepet töltik be. A háza előtt van egy tábla, amely arra szólítja fel a járókelőket, hogy a macska számára kínált finomságokat egy lezárt edényben hagyják, és tartózkodjanak a simogatástól, amikor alszik.

Kínában az egyik vasútállomáson valóságos turistalátványosság vált szintén a Medve nevű kutya, aki mindennap 12 órán át türelmesen ül az állomáson, amíg a gazdája vissza nem tér a munkából.

 

Gacek, a duci lengyel macska

Gacek (Fotó: Youtube)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top