nlc.hu
Aktuális

Szakadékot vájt a tájba a törökországi földrengés

Videó: 200 méter széles szakadékot vájt a tájba a törökországi földrengés

Egy hatalmas kanyon alakult ki egy török falu melletti olajfaliget közepén.

A február elején bekövetkezett törökországi és szíriai földrengések több mint 40 ezer ember halálát okozták, és számtalan épület dőlt össze. Szombaton egy újabb, 5,2-es erősségű földmozgás észleltek Törökországban, de az már nem okozott akkora pusztítást.

A korábbi földmozgások azonban nemcsak épületeket romboltak le, hanem a tájat is átszabták. Egy falu határa szabályosan kettészakadt a természeti csapás miatt.

Egy férfi ül a kanyon szélén, amelyet az erős földrengés hozott létre, és kettészakított egy olajfaligetet 2023. február 18-án a törökországi Tepehanban

Egy férfi ül a kanyon szélén, amelyet az erős földrengés hozott létre, és kettészakított egy olajfaligetet 2023. február 18-án a törökországi Tepehanban (Fotó: Burak Kara/Getty Images)

A település melletti olajfaliget közepén most egy hatalmas kanyon húzódik, amely a helyiek szerint pár másodperc alatt keletkezett – számolt be az RTL Híradó, és egy látványos videót is bemutattak.

A szakadék több száz méter hosszan, helyenként 200 méter szélességben és harmincméteres mélységgel szaggatta két részre a korábban egyenletes tájat. Ez egy másik lélegzetelállító videó a természet erejéről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top