nlc.hu
Aktuális

Új fejlemények P. Kitti eltűnésének ügyében

Bőröndbe rejtették Kitti holttestét, taxival az erdőbe vitték, aztán elásták

Az eset 2014-ben történt, de tavaly nyáron új lendületet vett a nyomozás.

A mai napon a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy olyan bűncselekményről tartott sajtótájékoztatót, amely kilenc évvel ezelőttig nyúlik vissza. Az akkor 21 éves P. Kittit a gyanú szerint olyan durván megverte egy házaspár veszekedés közben, hogy a nő életét vesztette.

P. Kitti nyomozás

A rendőrség keresi a taxisofőrt, aki a kérdéses éjszakán a helyszínre szállította a gyanúsítottakat (Fotó: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Kitti holttestét 2014 augusztusában egy bőröndbe tették a gyanúsítottak, taxit hívtak, majd Győr határában elásták a bőrönddel együtt

A nőt 2016-ban nyilvánították eltűntnek, ekkor jelentette be az édesanyja a rendőrségen, hogy vélhetően valami történt vele. Mivel nem tartották a kapcsolatot, nehéz feleleveníteni, mi történt 2014-ben, de Kiszeli Lajos a főkapitányság felderítő osztályának vezetője szerint eltűnése előtt egy győri belvárosi házban lakhatott – írja a Telex. A nyomozók akkor utánanéztek, kik éltek a lakásban, de az eljárás nem jutott sokra, és a poligráfos vizsgálat sem erősítette meg, hogy Kitti bűncselekmény áldozata lett volna. 

2022-ben a rendőrség új információkat kapott, miszerint mégis bűncselekmény történhetett, így február 7-én elfogták azt a házaspárt, akik korábban befogadták a nőt. A nyomozás szerint egy vita fajult egészen tettlegességig, de a rendőrség nem tudja, mi miatt alakult ki konfliktus.  

Információik szerint a pár egy piros bőröndbe rejtette a holttestet, taxit hívtak, majd Győr külterületi, erdős részéhez autóztak, ahol bőröndöstől elásták azt. Az osztályvezető elmondta, hogy a gyanúsítottak részben elismerték tettüket, amit a poligráf és a tanúk is megerősítettek, így a házaspárt letartóztatták halált okozó testi sértés miatt.  

P. Kitti nyomozás

Az elmúlt hetekben több helyen is keresték a holttestet, egyelőre sikertelenül (Fotó: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

A holtest egyelőre nem került elő, annak ellenére sem, hogy a rendőrség tényleg mindent bevetett az előkerítésére. Ugyanakkor egy felhívás keretében várják annak a férfinek a jelentkezését, akik 2014-ben, a késő esti, korai éjszakai órákban taxijával Győr mellé szállította a két gyanúsítottat és a piros bőröndöt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top