nlc.hu
Aktuális

Még nincs gyanúsított a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében

Egyelőre nincs gyanúsított a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében

A rendőrség szűkszavúan válaszolt a nyomozást érintő kérdésre.

Amikor a Népszava rákérdezett, hogy hol tart a Nemzeti Színházban történt baleset felderítése, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szűkszavúan csak annyit válaszolt, hogy a nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Mint arról mi is írtunk, a Nemzeti Színházban november 10-én a Rómeó és Júlia című darab második felvonása közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a két színész a több méter magasról zuhant le. A mentők a két művészt a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították.

A történtek után a színházban belső vizsgálat indult, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság a körülmények tisztázása érdekében hivatalból nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárás feladata annak tisztázása, hogy a történtekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség.

A Nemzeti Színház épülete a főváros IX. kerületében

A Nemzeti Színház épülete a főváros IX. kerületében (Fotó: MTVA/Róka László)

Arról, hogy mi történt, több feltételezés is napvilágot látott, állítólag Horváth Lajos Ottó hirtelen megszédült az erkélyjelenetre készülve, kezében a Júliát alakító 28 éves színésznővel, így zuhantak le. Ám az is felmerült, hogy a darab díszlete nem volt biztonságos, és egyes források szerint korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak – a Rómeó és Júlia rendezőjének –, hogy a díszlet életveszélyes.

A balesetet követő hétfőn Vidnyánszky Attila lemondott a teátrumban betöltött posztjáról, döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert, aki azonban nem volt hajlandó elfogadni ezen döntését, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közlése szerint így az igazgató a vizsgálat lezárultáig maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. 

Ami a színészek állapotát illeti, november 15-én a színház közleményben tudatta, Szász Júliát kiengedték a kórházból és a történtekhez képest jól van, akárcsak színésztársa is. Azonban most kiderült, hosszas kórházi kezelés után, a színésznőnek ismét vissza kell térnie a Semmelweis Egyetem klinikájára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top