nlc.hu
Sztárok

Szász Júlia visszakerült a kórházba

Visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára Szász Júlia

Közleményben adták hírül a színésznő állapotát.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, november 9-én baleset miatt félbeszakadt a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása. A női főszereplőt alakító Szász Júlia és a Capuletet játszó Horváth Lajos Ottó a második felvonásban 4 méter magasról zuhantak le, súlyos sérüléseket, töréseket szenvedtek, műtéten is átestek.

November 15-én a színház közleményben tudatta, Szász Júliát kiengedték a kórházból és a történtekhez képest jól van, akárcsak színész társa is. Azonban most kiderült, hosszas kórházi kezelés után, a színésznőnek ismét vissza kell térnie a Semmelweis Egyetem klinikájára.

Szász Júlia

Fotó: RTL

„Visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára Szász Júlia. A Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát”adta hírül a Semmelweis Egyetem.

A történtek után a színházban belső vizsgálat indult, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság a körülmények tisztázása érdekében hivatalból nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárás feladata annak tisztázása, hogy a történtekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség.

Arról, hogy mi történt, több feltételezés is napvilágot látott, állítólag Horváth Lajos Ottó hirtelen megszédült az erkélyjelenetre készülve, kezében a Júliát alakító 28 éves színésznővel, így zuhantak le. Ám az is felmerült, hogy a darab díszlete nem volt biztonságos, és egyes források szerint korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak – a Rómeó és Júlia rendezőjének –, hogy a díszlet életveszélyes.

A balesetet követő hétfőn Vidnyánszky Attila lemondott a teátrumban betöltött posztjáról, döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert, aki azonban nem volt hajlandó elfogadni ezen döntését, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közlése szerint így az igazgató a vizsgálat lezárultáig maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. 

A minisztérium egyúttal bejelentette, azonnali gyorssegélyt biztosít mindkét sérült művész számára. Csák János pedig felkereste a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáját, ahol Dr. Merkely Béla és Dr. Bodzay Tamás, a Traumatológiai Klinika vezetője adott tájékoztatást a balesetet szenvedett színészek állapotáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top