nlc.hu
Aktuális

Koreaivá operáltatta át magát a drogdíler

Ez a drogdíler helyes koreaivá operáltatta át magát, hogy elkerülje a börtönt

Mindent bevetett, hogy ne kerüljön a rácsok mögé.

Egy thaiföldi drogdíler plasztikai műtétek sorának vetette alá magát, hogy koreainak tűnjön, és így elkerülje a börtönt – írja a BBC nyomán a Hvg.

drogdílert hallgatnak ki

A kép csak illusztráció. Fotó: Getty Images

A férfi, akit eredetileg Saharat Sawangjaeng-nek hívtak, a nevét is megváltoztatta: Bangkokban korábban Seong Jimin álnéven élt, ám végül így is elkapták. Pedig a helyi hatóságok közleménye szerint az eredeti arcát felismerhetetlenre operálták.

A 25 éves férfi a vád szerint ecstasyt rendelt a dark weben Hollandiából, és azzal kereskedett. De nem ez volt az első bűnügye: évekkel ezelőtt testi sértés gyanújával indult ellene eljárás, ekkor a rendőrök 290 darab ecstasy tablettát és két kiló folyékony kábítószert is találtak nála, akkor azonban sikerült megszöknie. Ezután fordult plasztikai sebészekhez.

A bűnözők között többször előfordult már, hogy plasztikai műtétekkel próbáltak elrejtőzni a hatóságok elől: 1997-ben a mexikói Amado Carillo Fuentes szerette volna átalakíttatni az arcát, hogy új életet kezdjen, de a műtét közben komplikációk léptek fel, és belehalt a műtétbe. Egy másik, brazil drogbáró, Vitor Luiz de Moraes hiába élt álnéven és plasztikázott arccal, a brazil rendőrség nyakon csípte a drogkereskedőt. A New York Post szerint harminc éve próbálták elkapni a férfit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top