nlc.hu
Aktuális

Elhunyt Foltányi Zsuzsa, az Ökotárs első igazgatója

Elhunyt Foltányi Zsuzsa, az Ökotárs Alapítvány első igazgatója és kurátora

Halálhírét az Ökotárs Alapítvány Facebook oldalán jelentették be. „Nem túlzás azt állítani, hogy halála hatalmas veszteség az egész magyar civil szférának”.
Foltányi Zsuzsa

Február 25-én meghalt Foltányi Zsuzsa (1956 – 2023), az Ökotárs Alapítvány kurátora és első igazgatója. Halálhírét Móra Veronika, az alapítvány jelenlegi igazgatója jelentette be. Hangsúlyozta: Foltányi Zsuzsa nélkül ma nem lenne Ökotárs Alapítvány, legalábbis abban a formában biztosan nem létezne, ahogy ma ismerjük – szúrta ki a Magyar Hang.

Egy amerikai ösztöndíjas tanulmányút nyomán kapott felkérést az Ökotárs elődjének eredeti alapítóitól a Partnership Program hazai elindítására. Az eredetileg 3 évre szánt programból az ő munkája nyomán lett egy immár három évtizedes múltra visszatekintő alapítvány. Ő tette le mindazokat az alapokat – működésben, gazdálkodásban, megközelítésben és módszerekben – amelyek az Ökotársat azzá tették, ami. Bár az elmúlt évtizedben egyel hátrébb lépett a napi munkából, kurátorként, tanácsadóként mindvégig mellettünk állt és segített

– áll a közleményben, ami kiemeli, hogy nem viselte jól az igazságtalanságot, a sunyiságot és a rengeteg bürokráciát, ezekkel szemben bármeddig elment, és mindig felvette a kesztyűt. Legyen az energiapolitika, a civilek finanszírozása vagy a közösségi részvétel – minden problémát magáénak érzett, beleásta magát és cselekedett. Éles szemű kritikus volt, aki mindig szóvá tette a gyenge pontokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top