nlc.hu
Aktuális

Csak hétköznap lehet szülni egy mosonmagyaróvári kórházban

Csak hétfőtől péntekig, munkaidőben lehet szülni a a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban

Akinél hétvégén indul be a szülés, az kénytelen lesz Győrbe menni.
Egy csecsemő lába zokniban

Nem zárják be, de hétvégeken megszűnik egy sor ellátás a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban – derül ki a kórház honlapján megjelent tájékoztatásból, amit a 24.hu vett észre. Az intézkedések március 1-től, tehát mától lépnek életbe és egy sor változást tartalmaznak az „új ellátási struktúra” részeként.

A 24.hu gyűjtése szerint a következők fognak változni:

  • Hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket folyamatosan, nappali és ügyeleti munkarend szerint fogadják, ebben az időszakban a szülések biztosítottak.
  • Hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeinket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátják.
  • A hét minden napján 0-24 órában biztosítják a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást.

A kórház közleményéből az is kiderül, hogy minden egyéb szükséges beavatkozást a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, mint vármegyei irányító kórház biztosítja majd.

A változások teljesen váratlanul érték a lakosságot, akik korábban semmilyen tájékoztatást nem kaptak a Karolina átalakításáról. A lapnak nyilatkozó helyi lakos értetlenül figyeli az eseményeket.

„A feleségem harmadikára van kiírva szülni, az péntek, akkor most eleve Győrbe menjünk, vagy ha délelőtt megszül Óváron, akkor majd délután négykor átszállítják, vagy hogy lesz?” – tette fel a költői kérdést.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy bár Győr Mosonmogyoróvártól mindössze 40 kilométerre van, a forgalmas útvonal miatt egyáltalán nem biztos, hogy egy óra alatt megtehető az út, a szigetközi kistelepülésekről pedig még nehezebb eljutni a megyeszékhelyre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top