nlc.hu
Aktuális

Görögországi vonatbaleset

Súlyos vonatbaleset Görögországban, már több mint 30 halott

Egy személyvonat és egy tehervonat ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között.

A tűzoltóság szóvivőjének szerda reggeli közlése szerint már 32 halottja van a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetnek.

Az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonat Lárisza előtt ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között, az ütközés nyomán több kocsi kisiklott, és legalább három lángba borult.

Az evakuálás az ütközés súlyossága miatt nagyon nehéz körülmények között zajlik – mondta Vaszilisz Vartakojannisz, a tűzoltóság szóvivője. Elmondta, hogy égési sérültek ellátására használt kórházi egységeket riasztottak a térségbe, és több tucat mentőautót vontak be a munkálatokba.

A legalább 32 halálos áldozattal járó szerencsétlenség helyszíne a görögországi Elassona településen 2023. március elsején, miután összeütközött egy személyvonat és egy tehervonat

A legalább 32 halálos áldozattal járó szerencsétlenség helyszíne a görögországi Elassona településen 2023. március elsején, miután összeütközött egy személyvonat és egy tehervonat (Fotó: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)

A görög állami televízió, az ERT felvételei szerint a fejlámpát viselő mentőalakulatok sűrű füstben kutattak túlélők és sérültek után a vonatok roncsai között.

A kisebb sérüléseket szenvedett vagy sértetlen utasokat autóbusszal szállították a 130 kilométerre északra fekvő Szalonikibe. 

A thesszáliai régió kormányzójának közlése szerint mintegy 250 utast biztonságban evakuáltak Thesszalonikibe buszokkal. Konsztantinosz Agorasztosz a SKAI TV-nek azt mondta, “az ütközés nagyon erős volt, a személyvonat első négy kocsija kisiklott, és az első két kocsi, amely kigyulladt, szinte teljesen megsemmisült”. A helyi média úgy tudja, a személyvonaton mintegy 350-en utaztak.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top